Tuesday, June 21, 2016
 

Cerita-Ceriti :

Ayah kasitau need to go outstation, so ibu need to have handphone around all the time. Yer lah, date due 21 May kan...nih dah 11 May. Abang Asyraf awal 2 weeks, Abang Adam awal 1 week. Kalau ikut history, kemungkinan awal ah...tapi orang dulu2 cakap girls selalu lambat. So, tak sure la bila adik nak muncul...Allah aje yg tau.

Pagi 12 May tuh, ibu kena cherry berry...sakit perut meruntun. Aduhai....cherry berry bila pegnen sangat la sakit. Called Ayah, dia kat Ipoh and nak gerak to second destination. Ok, noted. By 10 am, ibu dah start confuse, cherry berry gaks tapi cam lain aje. Sakit meruntun tuh affect sampai ke ovary (cam la leh rasa, tapi leh ah), bila sampai sakit nyer tuh, sampai takleh nak jalan. Pelik seh. So, ibu pun start kira timing sakit...dalam 10 mins...ok ah...mungkin sakit perut biasa...lepak dulu check status incidents....

Dalam kul 11, rasa sakit meruntun makin sakit...bior benor. So kasitau TL....TL pun suh email on status all the CRs yg I'm supposed to do and start delegating. Hehehe. So, buat la apa2 yg patut. Calling2 Ayah, dah otw gerak ke KL. Cakap bawak elok2, just rasa sakit pelik skets. Nenek kat umah, dah stary panicking. Anum kata leh call ambulance, so nenek siap nak call ambulance bagai. Ngehehe.

By 12, dalam 7-10 mins sekali sakit, tapi confident sbb air ketuban tak pecah. Calling ayah, minta amik Asyraf dari school nanti. Takde apa2, tapi mebe bersedia ah. Nenek tak lepas handphone dah. Nenek call Anim, tak berjawab. Hehehe.

Masuk Zohor, suh Nenek solat terus, takut jadik apaper. Rasa confirm sakit nak bersalin, dalam 5 mins - 7 mins sekali tarik dah nih. Nenek dah suh call KPMC minta antar ambulance. Ibu call Ayah, ayah dah amik Abang Asyraf. Yeay. Nenek terus tarik napas lega, hehehe.

Ayah sampai, terus amik ibu. Sempat lagi sembang ngan jiran yang nak pindah. Kekeke, tapi tak leh lama sbb sakit dah makin memuncak. On the way, Ibu relax lagi, tapi Ayah dah start marah kat traffic... Btw, Ayah tak penah marah kat traffic okay. Ayah paling penyabar...tapi that day, ayah tak begitu sabar. Sempat la 2 kali sakit meruntun dalam keta. Looks makin kerap.

Sampai2, kat tangga KPMC, dia tarik sekali lagi. Terus nurse kalut carik kerusi roda. Lepak la atas kerusi roda. Blah..blah..blah...pegi ke labor room. Alhamdulillah, air ketuban pecah kat labor room. Starting that time, ombak nyer berdebus2. Minta dokter 'gas', which sangat la tak menolong. Tatau la, but ibu asik buka topeng gas, ayah asik letak balek.

As usual, terlupa cemana rasa nak bersalin. Akak nurse cakap, nanti leh rasa. Tapi agak nak nangis gak la bila dokter cakap, "Ok, lagi sejam". Sempat la terkeluar jarum cucuk kat tangan tuh, tangan Ayah kena pulas, hehehe.

Then Alhamdulillah Adik Baby Nur Aisyah Zehra pun keluar pada tanggal 12 May 2016, pukul 4:20 pm.
 


Hari nih cukup 40 hari. Asik nak tido atas orang, letak atas tilam dia bangun nangis. Nampak gaya, ibu pun kena tido sekali, hehehe.

So, good nite.

Semuga Adik Nur Aisyah Zehra membesar menjadi anak solehah dan diberkati Allah sentiasa.

 

0 Comments:

Post a Comment

Links to this post:

<\$BlogItemBacklinkCreate\$>












ARCHIVES

September 2003

October 2003

November 2003

January 2004

February 2004

March 2004

April 2004

May 2004

July 2004

August 2004

November 2004

December 2004

January 2005

March 2005

April 2005

May 2005

June 2005

July 2005

November 2005

December 2005

January 2006

February 2006

March 2006

April 2006

May 2006

June 2006

July 2006

August 2006

September 2006

October 2006

November 2006

December 2006

January 2007

February 2007

March 2007

April 2007

May 2007

June 2007

July 2007

August 2007

September 2007

October 2007

November 2007

December 2007

January 2008

February 2008

March 2008

April 2008

May 2008

June 2008

July 2008

August 2008

September 2008

October 2008

November 2008

December 2008

January 2009

February 2009

March 2009

April 2009

May 2009

June 2009

July 2009

August 2009

September 2009

October 2009

November 2009

December 2009

January 2010

February 2010

March 2010

April 2010

May 2010

June 2010

July 2010

August 2010

September 2010

October 2010

November 2010

December 2010

January 2011

February 2011

March 2011

April 2011

May 2011

June 2011

July 2011

August 2011

September 2011

October 2011

November 2011

December 2011

January 2012

February 2012

March 2012

April 2012

May 2012

June 2012

July 2012

August 2012

September 2012

October 2012

November 2012

December 2012

January 2013

February 2013

April 2013

May 2013

June 2013

July 2013

August 2013

September 2013

October 2013

November 2013

December 2013

January 2014

February 2014

March 2014

April 2014

May 2014

June 2014

July 2014

August 2014

September 2014

October 2014

November 2014

December 2014

January 2015

February 2015

March 2015

April 2015

May 2015

June 2015

July 2015

August 2015

September 2015

October 2015

November 2015

December 2015

January 2016

February 2016

March 2016

April 2016

June 2016

July 2016

August 2016

September 2016

October 2016

November 2016

December 2016


The race of man shall perish, but the eyes
Of trilobytes eternal in stone,
And seem to stare about in mild surprise
At changes greater than they have yet known.
- T.A. Conrad


To see a world in a grain of sand,
And a heaven in a wild flower,
Hold infinity in the palm of your hand,
And eternity in an hour.
- William Blake,
excerp from Auguries of Innocence.

Powered by Blogger


Disclaimer : All the information here is my own. This is my own blog, design and written by me. If you don't like whatever I written here can just go to Diablo's hell. Any feelings bruised or hurt is your own responsibility.