Friday, March 30, 2012
 


Traffickers yang buat daku terpikir pasal sampah.



Masa jam.
1) Drivers yang suka duduk tgh line and bagi signal nak ke lane sebelah tapi tak masuk2 lane tuh.Dia straddle tengah2 divider line, bagi signal nak ke line sebelah tapi sebab keta depan dia dah bergerak, so dia bergerak ke depan dulu. Aiyah, make up ur mind and stick wt it la. Kalau mu rasa lane sebelah lebih baik bagi mu, maka bergerak la ke sana. Tak kisah la kalau lepas tuh mu tgk lane nih yg lagik cepat. Nih straddle tgh2 jalan, kesian la dengan org yg naik motor, tersangkut ngan si driver yang tak leh make up his mind nih.

2) Selfish drivers.Susah payah org queue up, dia senang2 ajer potong line. Ingat mu sorang nak cepat? Orang lain takder life, asik nunggu jam and bagi tempat kat awak ajer? Bawak keta besar tapi mentaliti negara dunia ke 3.

3) Lorong Kecemasan drivers.Nama pun lorong kecemasan, nih sebab jam mu ingat mu sorang ajer cemas? Daku ada baby kat umah, pun leh relax layan jam. Dia yang sahih2 tak sakit dan takder org sakit dalam keta senang2 pakai lorong kecemasan. Jangan kata keta, daku penah nengok berpusu2 bas dan lori pakai lorong kecemasan tuh. Daku nak suggest spy kalau polis dapat diorg yg bawak kat lorong nih, tembak ajer all tayar dia. Bagi dia betul2 dalam kecemasan. Padan muka.


Masa driving.
1) Tetris drivers.Dia bawak keta cam main Tetris. Ikut suker hati dia potong kiri kanan tanpa mempedulikan keta lain. Ingat mu sorang ajer ka ataih jalan tuh? Tengok la jalan dulu sebelum potong...nih keta berpusu2, dia main moving lane tanpa tgk cermin dan keselamatan pemandu yang lain. Abis2 dia kata dah bagi signal. Yerla, dah mu bg signal 0.005 saat sebelum mu changing lane. Ingat orang nampak ke?

2) Potong lane tanpa bagi signal.Uissh...mu psychic ah? Leh broadcast, "Saya mau berpindah ke lane sebelah"? Or lampu signal dia mahal sangat so tak leh la nak pakai selalu, kang rosak.


Renovate Kereta
1) Renovate lampu signal and brek keta.Ntah pasal apa dia tukar kaler lampu signal and brek ke kaler putih. Ingat dalam ujan mu nak change lane, org leh nampak ke? Ada sebab la weh naper lampu signal kaler kuning and lampu brek kaler merah. Budak sekolah rendah pun tau kenapa...kalau mu tatau, pegi masuk sekolah rendah balek.

2) Kereta cc tinggi tapi jalan 50 km sejam.Daku tgk keta Triton, Hilux....confirm kuasa kuda kalah keta daku yg kecik molek nih. Taaapppiii, daku stuck kat belakang dia sebab dia bawak 30 kmph naik bukit dan 50 kmph kat jalan rata. Aish...tukau la gear tuh kalau naik bukit. Kalo idok pun, jangan la beli keta2 besar...buat malu ajer keta tuh. Kalau dia leh tutup muka, dah tutup muka ngan tayar sebab malu ngan keta2 kecil yg lebih lincah walaupun cc kecik.

3) Bunyik vrroooom sampai terjaga budak yg tido.Giler bunyi, cam Oliphant trumpeting, kaleh pusing kepala, tgk2 keta protong yang potong. Aissshhh....(nih lebih kepada nak tergelak pun ada).


And all around winner of the loser :
Yang masa driving nak cakap dalam tepon or main sms sampai melelong keta.
Polis siap letak kesalahan nih sebagai kesalahan utama jalanraya sebab paling byk accident due to this issue. Idoookkkkkk...dia nak cakap/sms gaks. Bila xcident, nyusahkan orang, jam panjang sebab dia. Silap2 org lain yang mati. Ada dia peduli? Selalu yg cakap tuh, siap keta penuh bini and anak2...pun tak kisah, nak gok bersembang dalam tepon. Ierlah kalau bini mati, leh kawen lagik...ier tak? Ier tak??

 

0 Comments:

Post a Comment

Links to this post:

<\$BlogItemBacklinkCreate\$>












ARCHIVES

September 2003

October 2003

November 2003

January 2004

February 2004

March 2004

April 2004

May 2004

July 2004

August 2004

November 2004

December 2004

January 2005

March 2005

April 2005

May 2005

June 2005

July 2005

November 2005

December 2005

January 2006

February 2006

March 2006

April 2006

May 2006

June 2006

July 2006

August 2006

September 2006

October 2006

November 2006

December 2006

January 2007

February 2007

March 2007

April 2007

May 2007

June 2007

July 2007

August 2007

September 2007

October 2007

November 2007

December 2007

January 2008

February 2008

March 2008

April 2008

May 2008

June 2008

July 2008

August 2008

September 2008

October 2008

November 2008

December 2008

January 2009

February 2009

March 2009

April 2009

May 2009

June 2009

July 2009

August 2009

September 2009

October 2009

November 2009

December 2009

January 2010

February 2010

March 2010

April 2010

May 2010

June 2010

July 2010

August 2010

September 2010

October 2010

November 2010

December 2010

January 2011

February 2011

March 2011

April 2011

May 2011

June 2011

July 2011

August 2011

September 2011

October 2011

November 2011

December 2011

January 2012

February 2012

March 2012

April 2012

May 2012

June 2012

July 2012

August 2012

September 2012

October 2012

November 2012

December 2012

January 2013

February 2013

April 2013

May 2013

June 2013

July 2013

August 2013

September 2013

October 2013

November 2013

December 2013

January 2014

February 2014

March 2014

April 2014

May 2014

June 2014

July 2014

August 2014

September 2014

October 2014

November 2014

December 2014

January 2015

February 2015

March 2015

April 2015

May 2015

June 2015

July 2015

August 2015

September 2015

October 2015

November 2015

December 2015

January 2016

February 2016

March 2016

April 2016

June 2016

July 2016

August 2016

September 2016

October 2016

November 2016


The race of man shall perish, but the eyes
Of trilobytes eternal in stone,
And seem to stare about in mild surprise
At changes greater than they have yet known.
- T.A. Conrad


To see a world in a grain of sand,
And a heaven in a wild flower,
Hold infinity in the palm of your hand,
And eternity in an hour.
- William Blake,
excerp from Auguries of Innocence.

Powered by Blogger


Disclaimer : All the information here is my own. This is my own blog, design and written by me. If you don't like whatever I written here can just go to Diablo's hell. Any feelings bruised or hurt is your own responsibility.