Thursday, December 31, 2009
 

Happy New Year to ALL my friends.

May this new AD year bring happiness and prosperity (burger????) to all of us.

My resolution for this year? Apakah itu resolution?? Wakaka, aku dah perfect, so no need to ubah. Hanya Nabi Muhammad s.a.w yang perfect....selain dari dia takder yg perfect dalam ertikata manusia nih. Kepada yang nak mengubah aku, sila-sila la berkenalan dengan Diablo. May he drags your soul to the 7th level of hell.

Goalwise? Well, ada la a few goals nak kena buat....tapi aku tak berani nak cakap, kang tak jadik la pulak. Touch wood? erk, takde kayu kat depan aku nih.

Aku sudahi blog tahun ini ngan comic kegemaran aku.


 


Monday, December 28, 2009
 

Found a shop at 1Utama Shopping Centre, KL that specializes in customized handmade jummy candies. The shop's name is STICKY, located at Lower Ground floor, unit LG213, at the courseway between the old and the new wing. Look for the store with a lot of people crowding in. Since they actually knead and process the candies on a glass partition, so a lot of people just stop and gawked at them.

Yeah, I asked...sorry dears...right now no vacancies. For the ones that actually handle the candies, only the male species may apply...due to the heavy handwork required in handling the stuffs.

Per jar, they sell the pretty candies at RM13.90. However, you can also buy the 'bottom-end' of the candies (that they cannot knead into saleable items). Below is the pix of our treasure.


YUMMY!!! Our Watermelon candy...hehehe.
 


Friday, December 25, 2009
 

Merry Christmas to all my Christian friends.

Have a nice holiday and a lot of Ho Ho Ho.


cheers,
 


Monday, December 21, 2009
 

Activities cam gila. Might be able to get some rest this week. I think laaa.....

Hmmmm....

Also might be thinking that I am in trouble. Well, life need to be interesting, rite? ;)

Will update later....well, much much later....


Cheers.
 


Thursday, December 17, 2009
 




Selamat menyambut Awal Muharam.

Semuga kita akan diberkati pada tahun baru ini.

Do'a akhir tahun dan awal tahun seperti dibawah. (Sila click pada gambar untuk membesarkannya)

 


Thursday, December 10, 2009
 

Lesley Gore "It's My Party"
http://www.youtube.com/watch?v=XsYJyVEUaC4
 


Wednesday, December 09, 2009
 

Seorang kawan berkata, "Lelaki ini seumpama pemburu, kalau senang dapat dia akan abaikan, tidak ada thrill".

Betulkah semua lelaki sukakan cabaran? Perlukan thrill?

Well, okay. Kalau asyik main tarik tali, kemudian sesuatu terjadi, dan Rina di ambang maut....Rina tidak mahu pikiran terakhir Rina adalah, "AKU SAYANGKAN DIA, TAPI AKU TAK SEMPAT MEMBERITAHUNYA".

Rina telah melihat kelibat maut, dan Alhamdulillah masalah itu tidak seteruk yang dibayangkan. Tapi kelibat maut itu telah menyedarkan Rina, bahawa terdapat orang yang Rina sayang, tapi tidak pernah di beritahu. Mungkin ego, mungkin malu...tapi mulai hari itu, Rina berazam bahawa sesiapa yang Rina sayang, akan tahu perasaan Rina. Adakah itu bermakna tidak ada thrill? Adakah sebab Rina pikirkan bahawa kehidupan ini terlalu pendek, dan maut boleh menjemput di setiap ketika, maka kasih Rina adalah murah? Sayang Rina tiada makna?

Jika cabaran itu lebih bermakna, maka pergilah. Carilah cabaran itu sehingga ke ujung dunia. Semuga mata dan hati anda sentiasa tertutup dari mengetahui bahawa cabaran tidak akan dapat menyayangi anda dengan penuh tulus sehingga ke akhir hayat, tidak akan dapat memegang tangan anda untuk sokongan di masa anda memerlukannya, tidak akan dapat mengusap titisan air mata di saat anda ingin menangis.

Dan Rina akan sentiasa memberitahu kepada orang yang Rina sayang bahawa Rina sayangkannya. Itu adalah diriku, dan bagiku ia adalah lebih berharga dari mengejar cabaran yang tidak menjanjikan apa-apa atau bermain tarik-tali dengan perasaan orang lain. Kalau perlukan thrill, pergilah lompat masuk ke dalam kaldera di Tangkuban Perahu. ;)
 


Thursday, December 03, 2009
 

New record, 145 kmph.

Wanted to go higher, but my gps bungee jumped and knocked my hands off the stereng wheel.

Next time then.... ;)
 












ARCHIVES

September 2003

October 2003

November 2003

January 2004

February 2004

March 2004

April 2004

May 2004

July 2004

August 2004

November 2004

December 2004

January 2005

March 2005

April 2005

May 2005

June 2005

July 2005

November 2005

December 2005

January 2006

February 2006

March 2006

April 2006

May 2006

June 2006

July 2006

August 2006

September 2006

October 2006

November 2006

December 2006

January 2007

February 2007

March 2007

April 2007

May 2007

June 2007

July 2007

August 2007

September 2007

October 2007

November 2007

December 2007

January 2008

February 2008

March 2008

April 2008

May 2008

June 2008

July 2008

August 2008

September 2008

October 2008

November 2008

December 2008

January 2009

February 2009

March 2009

April 2009

May 2009

June 2009

July 2009

August 2009

September 2009

October 2009

November 2009

December 2009

January 2010

February 2010

March 2010

April 2010

May 2010

June 2010

July 2010

August 2010

September 2010

October 2010

November 2010

December 2010

January 2011

February 2011

March 2011

April 2011

May 2011

June 2011

July 2011

August 2011

September 2011

October 2011

November 2011

December 2011

January 2012

February 2012

March 2012

April 2012

May 2012

June 2012

July 2012

August 2012

September 2012

October 2012

November 2012

December 2012

January 2013

February 2013

April 2013

May 2013

June 2013

July 2013

August 2013

September 2013

October 2013

November 2013

December 2013

January 2014

February 2014

March 2014

April 2014

May 2014

June 2014

July 2014

August 2014

September 2014

October 2014

November 2014

December 2014

January 2015

February 2015

March 2015

April 2015

May 2015

June 2015

July 2015

August 2015

September 2015

October 2015

November 2015

December 2015

January 2016

February 2016

March 2016

April 2016

June 2016

July 2016

August 2016

September 2016

October 2016

November 2016

December 2016

January 2017

February 2017

March 2017

April 2017


The race of man shall perish, but the eyes
Of trilobytes eternal in stone,
And seem to stare about in mild surprise
At changes greater than they have yet known.
- T.A. Conrad


To see a world in a grain of sand,
And a heaven in a wild flower,
Hold infinity in the palm of your hand,
And eternity in an hour.
- William Blake,
excerp from Auguries of Innocence.

Powered by Blogger


Disclaimer : All the information here is my own. This is my own blog, design and written by me. If you don't like whatever I written here can just go to Diablo's hell. Any feelings bruised or hurt is your own responsibility.