Tuesday, June 23, 2009
 

Semalam, aku balek and kalut2 nak kuar buat kunci, terlupa la nak tutup tingkap. Masa kitorg balek arnd 8 pm tuh, ok lagik...tapi tetiba arnd 8.05 pm, aku notice ada banyak bees kat lampu utama umah.

Kalut aku suh my loved ones tutup tingkap, sib baik dia tak kena sengat. At that time dah more than 20 ekor kat lampu. Aku start spraying the bees yang dalam umah, adik2 aku start killing the ones on the floor.

Then, aku start notice that the bees dah makin bertambah. So, aku suh retreat to the middle of the house, and aku tutup main lampu. Adik aku bagitau that the bees also pindah ikut lampu.

Another retreat, kali nih to safe zone...dalam bilik aku. Tutup semua lampu luar (aku still dapat dengar droning sayap dia), then tutup the cracks bawah pintu aku, start the electrical ubat nyamuk and crank up the air-cond. Tuh pun ada gaks yang nak masuk dalam bilik.

Selepas 10-15 mins, aku buat first recon. All the bees yang active dah takder. Yang mabuk-mabuk aku bunuh and give another spray to tempat yang aku tak nampak. Check tingkap, ada yang terbuka lagik rupanya. Patut la tadi beria2 dia masuk.

Masa nak tutup tingkap, notice orang kat bawah tgh menuding jari ke corridor kitorang. Sahih the bees attack lampu2 kat corridor. Then dengar neighbour atas keletap keletup, sahih dia pun tengah bunuh bees. Suddenly, terdengar budak menjerit. Shucks, one of the victims?

A few times recon, aku dah confident....so boleh la bebudak nih pegi toilet and stuffs. Tapi kitorg just bukak lampu dalam aja, no lampu menghala ke luar.

Sib baik aku just beli the Twilight series, so semua just lepak dalam bilik sambil baca buku (and menggigil since aku buka air-cond 16 degrees aja).

Pagi nih, aku tengok kat corridor luar ada beratus bees yang mati. Tuh baru my level....tak level atas and bawah lagik. Dalam umah aku aja, more than 50 bees yang mati...sabar aja la...tatau mana datang since kitorang tak penah nampak sarang dia. Aku suspect ada bebudak yang jolok nih...since bees mana kluar masa malam.

Itu la citer nya umah kitorang kena attack ngan bees. Sib baik huney bees, not the killer African ones. Kalau killer bees, confirm kitorang dah mati. Hahaha...

Btw, aku dah berjaya membeli keseluruhan Twilight Series. Well, the four books yang dah di publish aja la. Kenapa aku beli? Sebab semalam aku dapat baca the first chapter of the 5th book, the Midnight Sun, terus fall in love with the author dia nyer style. Very vivid and easy to imagine...so terus la aku pegi MPH and angkut. Aku beli separate books since it is arnd RM20 lebih murah yang dalam set tuh.

Kesimpulannya, the book is more interesting than the movie. Sampai aku sedar2 dah dekat kul 12. Hahahaha. Sorry, no pinjam...sewa buleh. ;)
 

0 Comments:

Post a Comment

Links to this post:

<\$BlogItemBacklinkCreate\$>












ARCHIVES

September 2003

October 2003

November 2003

January 2004

February 2004

March 2004

April 2004

May 2004

July 2004

August 2004

November 2004

December 2004

January 2005

March 2005

April 2005

May 2005

June 2005

July 2005

November 2005

December 2005

January 2006

February 2006

March 2006

April 2006

May 2006

June 2006

July 2006

August 2006

September 2006

October 2006

November 2006

December 2006

January 2007

February 2007

March 2007

April 2007

May 2007

June 2007

July 2007

August 2007

September 2007

October 2007

November 2007

December 2007

January 2008

February 2008

March 2008

April 2008

May 2008

June 2008

July 2008

August 2008

September 2008

October 2008

November 2008

December 2008

January 2009

February 2009

March 2009

April 2009

May 2009

June 2009

July 2009

August 2009

September 2009

October 2009

November 2009

December 2009

January 2010

February 2010

March 2010

April 2010

May 2010

June 2010

July 2010

August 2010

September 2010

October 2010

November 2010

December 2010

January 2011

February 2011

March 2011

April 2011

May 2011

June 2011

July 2011

August 2011

September 2011

October 2011

November 2011

December 2011

January 2012

February 2012

March 2012

April 2012

May 2012

June 2012

July 2012

August 2012

September 2012

October 2012

November 2012

December 2012

January 2013

February 2013

April 2013

May 2013

June 2013

July 2013

August 2013

September 2013

October 2013

November 2013

December 2013

January 2014

February 2014

March 2014

April 2014

May 2014

June 2014

July 2014

August 2014

September 2014

October 2014

November 2014

December 2014

January 2015

February 2015

March 2015

April 2015

May 2015

June 2015

July 2015

August 2015

September 2015

October 2015

November 2015

December 2015

January 2016

February 2016

March 2016

April 2016

June 2016

July 2016

August 2016

September 2016

October 2016

November 2016


The race of man shall perish, but the eyes
Of trilobytes eternal in stone,
And seem to stare about in mild surprise
At changes greater than they have yet known.
- T.A. Conrad


To see a world in a grain of sand,
And a heaven in a wild flower,
Hold infinity in the palm of your hand,
And eternity in an hour.
- William Blake,
excerp from Auguries of Innocence.

Powered by Blogger


Disclaimer : All the information here is my own. This is my own blog, design and written by me. If you don't like whatever I written here can just go to Diablo's hell. Any feelings bruised or hurt is your own responsibility.