Friday, February 06, 2009
 


Valentine's day nak mai lagik. Kali nih jatuh ari Sabtu minggu depan. Akan kaya la tuan punya restoran dan kedai juai bunga.


Kali nih, chek dah penat...bila mai V-day or B-day, asik dengaq teriak meraung dalam telepon, bukan apa...chek tak suka dengaq pompuan teriak. So kali nih, awai-awai chek nak bagitau, tawun nih chek nak lepaks kat umah aja. Bak kata kawan baik chek, "Buat apa nak celebrate just a few days per year?" Tapi chek rasa, dia lemaih perut sebab ramai yang runtun nak celebrate ngan dia, then suruh pulak dia belanja. Apa nak buat, dah hang tuh jantan....cuba kalau pompuan, tak larat la pulak nak makan bunga.


Planning chek, nak tengok tiwi, baca buku ceghita, makan cekelat, main internet kaaa. Kalau ada kawan-kawan (pompuan saja) yang bosan and ajaq chek kluaq, mebe la chek kluaq. Lagik pulak, celebration V-day nih hanya propaganda Barat untuk mengkayakan sistem korporasi diorang. Sapa yang gatai start V-day nih? US dan kroni dia la. Kat barat sana mana ada banyak perayaan macam kita, so shopping malls kena la buat perayaan supaya barang-barang diorang laku. So, buat apa nak ikut diorang?


Satu lagik, la nih tengah kegawatan ekonomi...tak macam depa yang kaya-raya tu...chek nih takat cukup makan pakai saja. Lagi pulak, chek nih jenis pengesian, macam la jantan-jantan tuh takdak mak bapak, adik-beradik nak sara. Asik nak makan menda mahai saja. Cuba-cuba la sekali sekala makan aiskrim Lion perisa oren tuh, nih asik nak demand McFlurry Oreos saja.


Oso, kawan chek dah cakap, harga sedozen bunga ros dah mencapai harga ratus ringgit. Mak aii, tuh la dulu patut chek bukak ladang bunga. Kepada kekawan jantan chek, chek jumpa kat Jalan Mesjid India and kat Dios Puchong, RM10 leh dapat 3 pokok bunga plastik. Hampa beli, balut ngan tissue paper, then bagi kat gf korang. Kalau pompuan-pompuan tuh hingaq, cakap aja la bunga plastik leh tahan lama, untuk mengingati kisah cinta yang semoga berpanjangan. Mesti cayaq la diorang.


Jangan la rasa kecik hati kat chek no...chek cuma bagitau chek tak celebrate saja. Chek nak duduk rumah saja. Hmmm...maybe pagi tuh chek kluaq jap ngan Boocheeboo to market...


Kepada kawan-kawan chek (again, pompuan sahaja) yang tak nak celebrate tuh, kalau bosan sangat, leh call chek...chek leh buat banyak aktiviti kat korang. (Contoh, pegi shopping groceries, kuak katak dalam pool, blajaq masak kek batek, mop rumah chek). Tapi FCFS (First come, first serve) la.


Selamat Menyambut Hari Valentine (to whom that plans to celebrate).

 

7 Comments:

he3.. lambt lg V-day..mgi depan..awainya wish..
cerita la psai thaipusam dulu :p

By Anonymous mimie, at 10:19 PM  

Alo plen, chek nak tanya sikit. Apa kena ke hang ni? Risau chek... xpernah2 chek dengaq hang cakap penang hai.. pekat lak tu. Ke chek dah terpikat mana2 anak mami mamu time balik kg. ari tu ke atau chek berkenan ngan tokei hassan atas sebab2 tertentu ;)

Anywy epi diwali ;)

By Blogger PIPSGuy, at 10:25 PM  

Mimie..tawun nih tak sambut Thaipusam la. Spent half day gazing at a mini drill...tapi tak beli gaks..

Pipsguy, tak main la tokey Hassan...aku nak tokey Hameediah. Kuah kari ayam dia lagik umph.

By Blogger Azrina, at 8:16 AM  

korang tak pernah kena Kasim Mustafa ke? lagi power kuah dal kandar dia... tapi pukul 3-4 pagi baru start..
Hameediah dah boring la....nasib baik dekat dgn kedai beli asam.

By Blogger ARIN, at 10:13 PM  

This comment has been removed by the author.

By Blogger ARIN, at 10:13 PM  

Aku mcm pernah dgr name Kasim Mustafa ni, tp di mane ye? Ingat2 lupe la plak

By Blogger PIPSGuy, at 11:19 PM  

Ada website siut...
http://www.kassimmustafa.com/

Tak penah try la pulak. 3-4 pagi baru start? hehehe, Rina dah tido aaa.

Takper, next taim balek Penang..leh try.

By Blogger Azrina, at 1:55 PM  

Post a Comment

Links to this post:

<\$BlogItemBacklinkCreate\$>












ARCHIVES

September 2003

October 2003

November 2003

January 2004

February 2004

March 2004

April 2004

May 2004

July 2004

August 2004

November 2004

December 2004

January 2005

March 2005

April 2005

May 2005

June 2005

July 2005

November 2005

December 2005

January 2006

February 2006

March 2006

April 2006

May 2006

June 2006

July 2006

August 2006

September 2006

October 2006

November 2006

December 2006

January 2007

February 2007

March 2007

April 2007

May 2007

June 2007

July 2007

August 2007

September 2007

October 2007

November 2007

December 2007

January 2008

February 2008

March 2008

April 2008

May 2008

June 2008

July 2008

August 2008

September 2008

October 2008

November 2008

December 2008

January 2009

February 2009

March 2009

April 2009

May 2009

June 2009

July 2009

August 2009

September 2009

October 2009

November 2009

December 2009

January 2010

February 2010

March 2010

April 2010

May 2010

June 2010

July 2010

August 2010

September 2010

October 2010

November 2010

December 2010

January 2011

February 2011

March 2011

April 2011

May 2011

June 2011

July 2011

August 2011

September 2011

October 2011

November 2011

December 2011

January 2012

February 2012

March 2012

April 2012

May 2012

June 2012

July 2012

August 2012

September 2012

October 2012

November 2012

December 2012

January 2013

February 2013

April 2013

May 2013

June 2013

July 2013

August 2013

September 2013

October 2013

November 2013

December 2013

January 2014

February 2014

March 2014

April 2014

May 2014

June 2014

July 2014

August 2014

September 2014

October 2014

November 2014

December 2014

January 2015

February 2015

March 2015

April 2015

May 2015

June 2015

July 2015

August 2015

September 2015

October 2015

November 2015

December 2015

January 2016

February 2016

March 2016

April 2016

June 2016

July 2016

August 2016

September 2016

October 2016

November 2016

December 2016


The race of man shall perish, but the eyes
Of trilobytes eternal in stone,
And seem to stare about in mild surprise
At changes greater than they have yet known.
- T.A. Conrad


To see a world in a grain of sand,
And a heaven in a wild flower,
Hold infinity in the palm of your hand,
And eternity in an hour.
- William Blake,
excerp from Auguries of Innocence.

Powered by Blogger


Disclaimer : All the information here is my own. This is my own blog, design and written by me. If you don't like whatever I written here can just go to Diablo's hell. Any feelings bruised or hurt is your own responsibility.