Tuesday, September 02, 2008
 


Last night, aku and my loved one sajer gegatal nak mengetest Pasar Ramadan yang Pantai Dalam Bukit Angkasa tuh...pegi la arnd 5 pm..dah ramai siut. Parking jauh siut, just tanak causing any traffic jam...especially since my side parking usually take a looooonnngggg time.

Nak balek tuh, pusing la carik jalan kuar, tersilap la pulak masuk jalan yang lalu tepi kedai-kedai tepi nun. Traffic slowly la...tapi moving...so aku tak kisah la sangat.

Then, suddenly Kancil Merah selang 3 keta depan tuh tetiba move ke kiri, nak parking. Apa ke hal? Dah la jalan muat2 2 keta, pegi and balek ajer. Dah la pakcik with the kopiah tuh parking buntut kluar, meaning tinggal 1 jalan ajer yang passable la. So udah stuck. Then, the pakcik have the gall to kluar and nak jalan ke kedai tepi tuh. Marah la orang semua. You simply cannot park kat situ....

Bila orang marah2, dia marah plak keta Honda City kat blakang dia. Kata keta tuh dekat sangat. So that car pun gerak2, adjust2, masuk ke lane satu lagi, and undur ke belakang. Wow!! Dahsyat taiko pakcik tuh. Dia nyer salah, dia leh marah other people.

Pakcik tuh masuk dalam keta, ingatkan dia nak kluar kan keta dia, then tgk dia adjust nak parking gaks. Wa lau weh....dahsyat. Semua orang tension, dekat half hour tersangkut coz of the ego of a taiko pakcik yang tanak berjalan jauh. Nak kata sakit kaki, leh lak drive and berjalan gap gap. Semua orang dah bengang, bunyik hon, sound-sound...then ada keta the other side yang kluar parking, so leh la the traffic moving balek.

Dahsyat sungguh, sampai the end dia tanak move his car, yang sah-sah block jalan. So, sesaper jumpa pak cik pakai kopiah, keta Kancil Merah, WFV 7595...careful la. Korang mungkin akan menghadapi masalah lalu-lintas kalau ikut belakang dia.

Lepas tuh, dalam perjalanan nak kluar tuh, byk la motor cyclist yang menunjukkan kehebatan mencelah. Dah la tak pakai helmet, anak plak letak ajer dalam basket...sabar ajer la. Aku and my loved one yang cringing tgk diorg mencelah tanpa menghiraukan keselamatan diri, anak dan bini.

Tetiba ajer, ada plak jantan tak hensem yang rap kat tingkap aku. Hangin la aku, dah la tadak helmet, giler mencelah ke kiri ke kanan, siap rap tingkap aku sebab marah aku tak bagi dia mencelah. Sori la brader, kalau lembab tuh, ngaku ajer la. Dah ramai aku bagi potong, sapa suh ko lembab sangat. Dah la muka tak hensem, naik motor kapcai, nak jugak meraba body keta aku. Kalau naik motor besar tuh, lain la citer. Tak hingin keta aku digoda oleh kutu kampung...sori yer.

Itu la citer satu Ramadhan tahun nih...tak termasuk adik aku yang trauma sebab kat hostel dia ada budak hysteria. Satu lagik issue yang aku tak paham, bukan ke semua setan2 dah kena rantai? Ntah laaaa...
 

4 Comments:

Sabaq la Rina...tu dugaan permulaan posa. Sati gi tak pasai2 batal posa...]
BTW...How's life? Dah lama gak tak jengah blog ni..

By Blogger Jawahir Jaafar, at 10:36 AM  

Memang sabar, kalau tak sabar aku matikan engine and physically tolong pakcik tuh remove keta dia.

Guer skang makin sihat. Hehehe. Bulan posa nih byk makan dari abstaining from food, sabar ajer la.

By Blogger Azrina, at 3:22 PM  

Itu jin yg org bela kot ;) Tuan dia boh dlm botol...

By Blogger PIPSGuy, at 10:17 AM  

hmm..mebe la kot...but my sis cam takut gaks la. masa balek umah aku, dia dah cakap macam2 jadik kat situ.

Apparently makin byk kes histeria, due to bebdk tak tahan ngan tekanan hidup.

http://www.bharian.com.my/Current_News/BH/Sunday/Bmdua/20080907094245/Article

By Blogger Azrina, at 3:01 PM  

Post a Comment

Links to this post:

<\$BlogItemBacklinkCreate\$>












ARCHIVES

September 2003

October 2003

November 2003

January 2004

February 2004

March 2004

April 2004

May 2004

July 2004

August 2004

November 2004

December 2004

January 2005

March 2005

April 2005

May 2005

June 2005

July 2005

November 2005

December 2005

January 2006

February 2006

March 2006

April 2006

May 2006

June 2006

July 2006

August 2006

September 2006

October 2006

November 2006

December 2006

January 2007

February 2007

March 2007

April 2007

May 2007

June 2007

July 2007

August 2007

September 2007

October 2007

November 2007

December 2007

January 2008

February 2008

March 2008

April 2008

May 2008

June 2008

July 2008

August 2008

September 2008

October 2008

November 2008

December 2008

January 2009

February 2009

March 2009

April 2009

May 2009

June 2009

July 2009

August 2009

September 2009

October 2009

November 2009

December 2009

January 2010

February 2010

March 2010

April 2010

May 2010

June 2010

July 2010

August 2010

September 2010

October 2010

November 2010

December 2010

January 2011

February 2011

March 2011

April 2011

May 2011

June 2011

July 2011

August 2011

September 2011

October 2011

November 2011

December 2011

January 2012

February 2012

March 2012

April 2012

May 2012

June 2012

July 2012

August 2012

September 2012

October 2012

November 2012

December 2012

January 2013

February 2013

April 2013

May 2013

June 2013

July 2013

August 2013

September 2013

October 2013

November 2013

December 2013

January 2014

February 2014

March 2014

April 2014

May 2014

June 2014

July 2014

August 2014

September 2014

October 2014

November 2014

December 2014

January 2015

February 2015

March 2015

April 2015

May 2015

June 2015

July 2015

August 2015

September 2015

October 2015

November 2015

December 2015

January 2016

February 2016

March 2016

April 2016

June 2016

July 2016

August 2016

September 2016

October 2016

November 2016

December 2016


The race of man shall perish, but the eyes
Of trilobytes eternal in stone,
And seem to stare about in mild surprise
At changes greater than they have yet known.
- T.A. Conrad


To see a world in a grain of sand,
And a heaven in a wild flower,
Hold infinity in the palm of your hand,
And eternity in an hour.
- William Blake,
excerp from Auguries of Innocence.

Powered by Blogger


Disclaimer : All the information here is my own. This is my own blog, design and written by me. If you don't like whatever I written here can just go to Diablo's hell. Any feelings bruised or hurt is your own responsibility.