Wednesday, October 10, 2007
 

Rina ingin mengambil kesempatan ini untuk mengucapkan Selamat Hari Raya dan Maaf Zahir & Batin kepada all my friends and readers.

Some of you might feel slighted and some of you might feel angry, I would like to say, 'Thus, is life'. Kalu semua ceria semedang, it is not life....it would be paradise and you are already dead.

To all of you that drives, remember that most of you had yet to buy insurance. So, kalau meninggal pun tak mendatangkan pekdah, just kesusahan. So, pandulah ngan cermat. Kepada yang dah ada insurance, kalau sayangkan ur family, cepat-cepatlah kemalangan. Tapi kalau takat insurance bayar RM10,000...baik tak yah. Since harga barang semua naik, tak cukup pun duit tuh nak sara anak, bini & gf(s).

Kepada yang menumpang, pandai2 lah bawak diri. Jangan asik menidokan diri. Ajak lah driver tuh bersembang. Kang dia terlelap, tak pasal2 semua gol.

Kepada yang naik flite, jangan lah pegi ajak pilot tuh bersembang. Kang tak pasal2 kena tangkap and masuk lokap....berayalah dalam lokap. Juga, jangan dalam kapal terbang tuh pulak, bila terjumpa kawan nama Jack, terus jerit "Hi, Jack". Kalau yang tuh, memang confirm kena interrogate dan tido dalam lokap.


To all my lovely friends, have a nice Raya. Prepare ala kadar jer lah, jangan membazir. Harga barang semua naik, kang tak pasal2 terbuang begitu saja. Baik bagi as duit raya to me.

Aku naik flite (yeyeye) kali nih balek. Rasa cam budak2 happynyer. Selalu, naik flite ada teman. This would be the first time aku pegi sendiri, naik kapal terbang sendiri and turun sendiri. Hopefully, takder lah tetiba aku tersampai ke India. Hmm...ok gaks....leh jumpa a friend kat sana. Baru dua2 teriak sakan, beraya kat perantauan. A friend pesan to me, kalau nampak ketapi dalam KLIA tuh, jangan naik. Tuh, aku tau...kalau naik tren, meaning pegi to satellite terminal for international flite. Hehehe. A few times lepaks kat Singapore, atas perbelanjaan orang lain. To-che, to-che.


So, again...Selamat Menyambut Raya. Spend time with your families, relatives and friends. Kerja, kerja jugak....but family lagik important. Also, jaga kesihatan semasa makan. Seriously, tanak lepas raya, yang balek semua cam rupa beruang polar semasa summer. Kalau badan naik ajer satu hal, nih ngan darah tinggi (jarang yang dapat low blood masa raya, only masa posa ajer), diabetic and saket jantung pun makin bertambah kesnya. To all ashmatic people, jangan la nak makan kuih2 yang banyak serdak or berdebu ala kuih batang buruk(etc), kang tak pasal2 beraya sambil pakai mask kat spital.



This is a season for forgiveness, so minta ampun dan maaf kalau terkasar bahasa or tersilap typing. Take it all as pengajaran, tapi kalau tanak...wa kenot help.

I also learn a lot from these few fiascos between last year's Raya and this Raya.....and emerged a more beautiful (K Mawar jangan jeles..hehehe) and stronger person. I always have a strong opinion about who I am and what I want to do...now these incidents had strengthen me.

A few deaths and a few near death experiences for people around me, do make Rina a sober girl. A few arguments and a few drama, never fazes me. As some of my friends already knows, I always argue to win. I never take an argument that I would lose. Another personal note, for the lost Drama Queen, jangan buat drama lagik kali nih Raya. Plus, larat ker nak larik jauh-jauh? Nak bawak diri ke mana lagik? Nih Raya lah beb.



All in all, have a nice holiday and jangan lupa datang balek to kerja. ;p


P/s : To all kids out there, the word 'flite' should be spelled as 'flight'. Just one of my idiosyncrasies.
 

3 Comments:

Kak Rina,
Kiter pon nak minta ampun dan maaf sempena hari raya yang mulia ni...Cuti beraper lamer...klau ader kesempatan jemputla datang ke rumah...naik flite tu bebaik tau :)

By Blogger Rose, at 12:08 PM  

Selamat Hari raya Aidil fitri, Minal Aidil Wal Faizil...

InsyaAllah saya pun akan balik ke penang esok petang Khamis lepas zohor dgn Honda EX5 kesayanganku. Dijangka petang jumaat baru sampai... huhuhu..

By Blogger Jurukaka, at 4:11 PM  

Rose...eh, beraya kat mana nih? Penang? Insya Allah K Rina try to sampai. Nanti k Rina call set date and time.


Jurukaka, mak aii...lamanya...dari Khamis, sampai Jemaat? Tuh naik motorsikal or tolak motor? Anyway, naik motor tuh lek lok...make sure bila penat, rest tau.

By Blogger Azrina, at 12:09 PM  

Post a Comment

Links to this post:

<\$BlogItemBacklinkCreate\$>












ARCHIVES

September 2003

October 2003

November 2003

January 2004

February 2004

March 2004

April 2004

May 2004

July 2004

August 2004

November 2004

December 2004

January 2005

March 2005

April 2005

May 2005

June 2005

July 2005

November 2005

December 2005

January 2006

February 2006

March 2006

April 2006

May 2006

June 2006

July 2006

August 2006

September 2006

October 2006

November 2006

December 2006

January 2007

February 2007

March 2007

April 2007

May 2007

June 2007

July 2007

August 2007

September 2007

October 2007

November 2007

December 2007

January 2008

February 2008

March 2008

April 2008

May 2008

June 2008

July 2008

August 2008

September 2008

October 2008

November 2008

December 2008

January 2009

February 2009

March 2009

April 2009

May 2009

June 2009

July 2009

August 2009

September 2009

October 2009

November 2009

December 2009

January 2010

February 2010

March 2010

April 2010

May 2010

June 2010

July 2010

August 2010

September 2010

October 2010

November 2010

December 2010

January 2011

February 2011

March 2011

April 2011

May 2011

June 2011

July 2011

August 2011

September 2011

October 2011

November 2011

December 2011

January 2012

February 2012

March 2012

April 2012

May 2012

June 2012

July 2012

August 2012

September 2012

October 2012

November 2012

December 2012

January 2013

February 2013

April 2013

May 2013

June 2013

July 2013

August 2013

September 2013

October 2013

November 2013

December 2013

January 2014

February 2014

March 2014

April 2014

May 2014

June 2014

July 2014

August 2014

September 2014

October 2014

November 2014

December 2014

January 2015

February 2015

March 2015

April 2015

May 2015

June 2015

July 2015

August 2015

September 2015

October 2015

November 2015

December 2015

January 2016

February 2016

March 2016

April 2016

June 2016

July 2016

August 2016

September 2016

October 2016

November 2016

December 2016


The race of man shall perish, but the eyes
Of trilobytes eternal in stone,
And seem to stare about in mild surprise
At changes greater than they have yet known.
- T.A. Conrad


To see a world in a grain of sand,
And a heaven in a wild flower,
Hold infinity in the palm of your hand,
And eternity in an hour.
- William Blake,
excerp from Auguries of Innocence.

Powered by Blogger


Disclaimer : All the information here is my own. This is my own blog, design and written by me. If you don't like whatever I written here can just go to Diablo's hell. Any feelings bruised or hurt is your own responsibility.