Friday, August 17, 2007
 

Krispy Kreme doughnuts link. It is kosher, meaning halal lah. By Jews standard. Since Nabi Muhammad s.a.w pun cakap kita leh makan apa yang dimakan oleh Jews, so aku belasah jer lah. Tho, aku belasah makan dulu baru carik halal ker idak. Hampeh sungguh Rina.

http://www.krispykreme.com/

Thanx to K Mawar yang penah citer abt the doughnut and also family of my friend yang bawak balek untuk anak dia (tapi aku tumpang sekaki).


So dang cold today.


Tak sempat baca paper lagi nih. Tho, still dalam kepala otak semua orang yang slalu guna bus express......isu the bus yang tergolek on Monday. Since aku slalu gaks naik bus express nih, so aku rasa ngeri semacam ajer.

Tapi, aku tak puas hati si menteri tuh nak buat, accident skali, gantung the whole kampeni. Nih jenis tak pikir habis-habis lah. Kalau gantung, semua yang nak balek kampung and dah beli tiket, nak buat apa? Tadak pikir ka? Tak pasal2, orang semua marah. Dah tak pasal-pasal cadangan tuh akan dibatalkan.

Kalau aku, aku buat saman giler-giler. Skali accident, kena bayar gomen rm100,000. Then kena bayar pampasan kepada family. Sorang mati, kena bayar to the family kurang-kurang RM20,000 -RM100,000. Bergantung kepada samada dia kena support family or idak.

Aku rasa, kalau buat camtuh, kurang skets kot accident. Bayangkan jer lah, satu bus leh muat 27 orang. Katalah kena bayar minimum, so RM20,000x27=RM540,000. Tak termasuk yang kena bayar gomen lagik. Tuh kalau first accident. Accident kedua, ketiga dan seterusnya, tambah rm100,000 setiap kali kena bayar to the gomen.

Tak termasuk mak bapak yang ada anak jantan yang tak reti kerja tetiba jer start suruh anak dia naik bus express. Yer lah, daripada tanggung biawak idup, kalau mati, leh dapat RM20,000 (paling kurang). Kalau cakap ajer dia kerja and terpaksa tanggung family, dapat gaks dalam RM100,000. Ok aper. Win-win situation.

Jangan pulak since lepas nih, kampeni bus amik insuran yang tinggi untuk protect penumpang and the fees are transferred to us. Orang lain yang tak bertanggungjawab, orang lain yang kena pay for it.


Hampeh laaaaaaaaaaa.



Shut up and drive in my head. U know the lady lah. Mesti the hot babe, Rihanna. Long legs, very long legs.
 

0 Comments:

Post a Comment

Links to this post:

<\$BlogItemBacklinkCreate\$>












ARCHIVES

September 2003

October 2003

November 2003

January 2004

February 2004

March 2004

April 2004

May 2004

July 2004

August 2004

November 2004

December 2004

January 2005

March 2005

April 2005

May 2005

June 2005

July 2005

November 2005

December 2005

January 2006

February 2006

March 2006

April 2006

May 2006

June 2006

July 2006

August 2006

September 2006

October 2006

November 2006

December 2006

January 2007

February 2007

March 2007

April 2007

May 2007

June 2007

July 2007

August 2007

September 2007

October 2007

November 2007

December 2007

January 2008

February 2008

March 2008

April 2008

May 2008

June 2008

July 2008

August 2008

September 2008

October 2008

November 2008

December 2008

January 2009

February 2009

March 2009

April 2009

May 2009

June 2009

July 2009

August 2009

September 2009

October 2009

November 2009

December 2009

January 2010

February 2010

March 2010

April 2010

May 2010

June 2010

July 2010

August 2010

September 2010

October 2010

November 2010

December 2010

January 2011

February 2011

March 2011

April 2011

May 2011

June 2011

July 2011

August 2011

September 2011

October 2011

November 2011

December 2011

January 2012

February 2012

March 2012

April 2012

May 2012

June 2012

July 2012

August 2012

September 2012

October 2012

November 2012

December 2012

January 2013

February 2013

April 2013

May 2013

June 2013

July 2013

August 2013

September 2013

October 2013

November 2013

December 2013

January 2014

February 2014

March 2014

April 2014

May 2014

June 2014

July 2014

August 2014

September 2014

October 2014

November 2014

December 2014

January 2015

February 2015

March 2015

April 2015

May 2015

June 2015

July 2015

August 2015

September 2015

October 2015

November 2015

December 2015

January 2016

February 2016

March 2016

April 2016

June 2016

July 2016

August 2016

September 2016

October 2016

November 2016

December 2016


The race of man shall perish, but the eyes
Of trilobytes eternal in stone,
And seem to stare about in mild surprise
At changes greater than they have yet known.
- T.A. Conrad


To see a world in a grain of sand,
And a heaven in a wild flower,
Hold infinity in the palm of your hand,
And eternity in an hour.
- William Blake,
excerp from Auguries of Innocence.

Powered by Blogger


Disclaimer : All the information here is my own. This is my own blog, design and written by me. If you don't like whatever I written here can just go to Diablo's hell. Any feelings bruised or hurt is your own responsibility.