Friday, August 24, 2007
  Andartu?

An article from local newspaper

Pelajar perempuan kuasai IPT, semakin ramai wanita andartu - from Utusan
Malaysia
http://www.utusan.com.my/utusan/content.asp?
y=2007&dt=0824&pub=Utusan_Malaysia&sec=Dalam_Negeri&pg=dn_05.htm


So, since takut ramai pompuan andartu kalau masuk Universiti, apa kata
kita buat macam zaman jahiliyah? Jangan bagi pompuan belajar. Letak
pompuan kat umah, jaga anak and laki. Lagi pun, memang tuh lah tempat
ponpuan kan? Di dapur dan si bilik tido.

Takpun, tangkap pompuan andartu nih ramai2, then bagi kawen dengan lelaki-
lelaki yang bermastautin kat Pusat Serenti. At least diorang dah kawen.
Peduli apa kalau jantan-jantan tuh tak reti nak jaga diri sendiri. Apatah
lagi anak bini. Lagipun pompuan2 nih semua kan berkerjaya, leh tanggung
anak dan biawak hidup tuh.

Atau, lagi bagus, tangkap pompuan-pompuan andartu nih, kita eksport ke
luar negara. Kan dah bagitau yang pompuan2 nih dah lebih ramai dari lelaki
Malaysia. So, meaningnyer, dah surplus. Kalau permintaan kurang dari
pengeluaran, kita eksport jer lah ke negara yang memerlukan. Dapat juga
keuntungan kepada negara.


Yang aku pelik, kenapa diorang tak buat kajian pasal apa pompuan2 nih
tanak kawen? Mungkin sebab tgk jantan-jantan tak senonoh? Tengok kawan2
diorang yang dah kawen, berkerjaya tapi still kena tanggung laki dan anak
jantan yang tanak kerja? Aku tengok ramai kawan2 aku terjebak dalam
kategori nih.

Atau, bapak2 yang konon buka bisnes, tapi tak pernah nak bersungguh-
sungguh membina bisnes tuh. Kena lah si ibu yang bertungkus-lumus carik
duit? Bergadai bergolok nak pastikan anak2 dapat makanan dan education?

Kenapa tak di kaji dan di cari jalan untuk kurangkan jantan2 yang melepak
di Felda2 sambil isap dadah dan gam? Atau asik keluar masuk Pusat Serenti?

Even skang, good guys are hard to find. Kalau jumpa, kena fight with tooth
and nails nak simpan. Ada plak pompuan, since terlampau susah nak jumpa
species jantan nih, siap sanggup rampas hak orang lain. Peduli apa kalau
jantan tuh dah ada kekasih, tunang atau bini. Seducing atau ilmu hitam kan
ada. Tambah kalau tau guy tuh dah ada commitment, lagi di kejar. Kekadang
tuh, siap leh berlakon jadik kawan sebab nak rampas the guy. Biasak lah.
Ramai dah terkena.

Sebab apa semua nih terjadi?

Senang jer...good guys are hard to find. To find a guy yang nak
commitment, sanggup stand by u susah and senang. Would not leave u masa u
recovering from child labour.

Ramai pompuan, lebih senang tak kawen daripada kena tinggal, abuse dan
malu tak tentu hala dengan perangai laki yang lebih suka kunyah daun ketum
dari menjaga anak sendiri. Atau rape his own daughter?? Masya Allah!

Kenapa kerajaan kita tak pulak salahkan lelaki dan cuba mencari jalan
untuk pastikan generasi lelaki2 kita mendapat pelajaran yang tinggi dan
mempunyai wawasan seperti generasi pompuan kita? Adakah sebab orang2 yang
membuat kajian ini juga adalah lelaki? Atau pompuan2 yang mempunyai laki
yang baik?

Lagi pun, peduli apa kalau kadar perceraian makin meningkat? As long as
they get married in the first place?

Kan..kan...

 

2 Comments:

Saya setuju 100%...kita minum dulu. Lelaki zaman semua telur kecil. Agaknya tak cukup injection.

By Blogger illusiku, at 8:07 PM  

Size does matter. kah kah kah.

By Blogger Azrina, at 12:36 PM  

Post a Comment

Links to this post:

<\$BlogItemBacklinkCreate\$>












ARCHIVES

September 2003

October 2003

November 2003

January 2004

February 2004

March 2004

April 2004

May 2004

July 2004

August 2004

November 2004

December 2004

January 2005

March 2005

April 2005

May 2005

June 2005

July 2005

November 2005

December 2005

January 2006

February 2006

March 2006

April 2006

May 2006

June 2006

July 2006

August 2006

September 2006

October 2006

November 2006

December 2006

January 2007

February 2007

March 2007

April 2007

May 2007

June 2007

July 2007

August 2007

September 2007

October 2007

November 2007

December 2007

January 2008

February 2008

March 2008

April 2008

May 2008

June 2008

July 2008

August 2008

September 2008

October 2008

November 2008

December 2008

January 2009

February 2009

March 2009

April 2009

May 2009

June 2009

July 2009

August 2009

September 2009

October 2009

November 2009

December 2009

January 2010

February 2010

March 2010

April 2010

May 2010

June 2010

July 2010

August 2010

September 2010

October 2010

November 2010

December 2010

January 2011

February 2011

March 2011

April 2011

May 2011

June 2011

July 2011

August 2011

September 2011

October 2011

November 2011

December 2011

January 2012

February 2012

March 2012

April 2012

May 2012

June 2012

July 2012

August 2012

September 2012

October 2012

November 2012

December 2012

January 2013

February 2013

April 2013

May 2013

June 2013

July 2013

August 2013

September 2013

October 2013

November 2013

December 2013

January 2014

February 2014

March 2014

April 2014

May 2014

June 2014

July 2014

August 2014

September 2014

October 2014

November 2014

December 2014

January 2015

February 2015

March 2015

April 2015

May 2015

June 2015

July 2015

August 2015

September 2015

October 2015

November 2015

December 2015

January 2016

February 2016

March 2016

April 2016

June 2016

July 2016

August 2016

September 2016

October 2016

November 2016


The race of man shall perish, but the eyes
Of trilobytes eternal in stone,
And seem to stare about in mild surprise
At changes greater than they have yet known.
- T.A. Conrad


To see a world in a grain of sand,
And a heaven in a wild flower,
Hold infinity in the palm of your hand,
And eternity in an hour.
- William Blake,
excerp from Auguries of Innocence.

Powered by Blogger


Disclaimer : All the information here is my own. This is my own blog, design and written by me. If you don't like whatever I written here can just go to Diablo's hell. Any feelings bruised or hurt is your own responsibility.