Thursday, August 30, 2007
 

Ada potluck masa lunch kat opis today. So, there goes my diet. Baru ingat malam nih nak makan KFC, kena la kensel. makan buah and oat ajer lah. Nak kena offset, kalau idak rugii wooooo.

Anyway, would rest and relax this weekend. Resting my injured bum and elbow. Still sakit and pedih. No lasak-lasak bertarung tengok parade kat Dataran, tak kuasa aku. Jatuh sekali lagi, konpem masuk spital nyer.

Malam nih ada meeting starting at 6, so would balek lambat. Hopefully, komuter tak jem. Kalau idak, penat aku kena berdiri. Semalam pun ada brader nih tersentuh my bum, dah kena jeling giler. Sakeeetttt laaaaaaaaaa.

Nak tulis banyak2, kang ada plak orang yang kena Inquisition. So, I will stop here...with a last shout,

"MERDEKA!"
 


Wednesday, August 29, 2007
  I love you just the way you are...so sweet

Whoaaa!!

Luke's Lighsaber is going to space!!
http://www.collectspace.com/news/news-082707a.html

Hmmm..need to check on the website later. With Chewbacca (I tot he was
dead in the later books, but idup lagik rupanya. Or it supposed to be his
son, Lowbacca?)


May the Force be with them.

Currently craaazzzyy about this song!!

Timbaland - The Way I Are Lyrics
Timbaland Featuring Keri Hilson & D.O.E

Yeah, yeah
Yeah, yeah
Remember the time baby
Yeah, yeah

Verse 1 ~ Timbaland

I ain't got no money
I ain't got no car to take you on a date
I can't even buy you flowers
But together we could be the perfect soulmates
Talk to me girl

~ Bridge ~ Keri Hilson ~

Oh, baby, it's alright now, you ain't gotta flaunt for me
If we go and touch you can still touch my love, it's free
We can work without the perks just you and me
Thug it out 'til we get it right

~ Chorus ~ Keri Hilson, Timbaland ~

(Keri)
Baby if you strip, you can get a tip
'Cause I like you just the way you are
(Timbaland)
I'm about to strip and I'm well equipped
Can you handle me the way I are?
(Keri)
I don't need the G's or the car keys
Boy I like you just the way you are
(Keri & Timbaland)
Let me see ya strip, you can get a tip
'Cause I like, I like, I like….

~ Verse 2 ~ Timbaland ~
We can't go nowhere exotic
It don't matter 'cause I'm the one that loves you best
Talk to me girl

~ Bridge Repeat ~ Keri Hilson ~
Oh, baby, it's alright now, you ain't gotta flaunt for me
If we go and touch, you can still touch my love, it's free
We can work without the perks just you and me
Thug it out 'til we get it right

~ Chorus Repeat ~ Keri Hilson & Timbaland ~
(Keri)
Baby if you strip, you can get a tip
'Cause I like you just the way you are
(Timbaland)
I'm about to strip and I'm well equipped
Can you handle me the way I are?
(Keri)
I don't need the G's or the keys
Boy I like you just the way you are
(Keri & Timbaland)
Let me see you strip, you can get a tip
'Cause I like you just the way you are

~ Rap Verse ~ D.O.E. ~

Baby girl, I don't got a huge ol' house,
I rent a room in a house
Listen baby girl, I ain't got no motorboat,
But I can float your boat
So listen, baby girl, once you get a dose of D.O.E
You gon' want some mo'
So listen, baby girl, when I'm naked I want you there,
Want you there, yeah.

~ Keri Hilson ~

Ooooh ooh whoahhh! [x8]

 


Monday, August 27, 2007
 

Dah officially pindah to the new haus. Hehehe. Thanx to all my frens yang tolong Rina ngankut me things. Appreciate it!!

Tapi, ada injured skets, biasaklah...since aku tak penah ada big accident kat umah lama tuh. Just, scraped elbow and lebam kat my bum. So, buat masa sekarang, aku berjalan ngan ayunya lah.

Dalam injured pun, sempat lagi pegi majlis besday si Lukman (not sure abt the ejaan) and shopping kain for raya. Got me 2 pasang kain, tapi tak sure leh sempat b4 raya or not. Takpa, nanti leh simpan for Raya Aji plak.

Nih merupakan kali kedua aku beli kain for baju raya. Hehehe. Slalu, tak hingat nyerrrr.

Raya for me is not for baju raya or kuih raya. But to celebrate and spend time with my family. Yang penting, masak lauk bersama2. Not sure raya tahun nih cukup korum ker idak. Kalau idak, my mum sure would be the saddest mum in the world.

Tgh dengar - Sway by Pussycat Dolls. Dah tak leh sway, semalam try gaks gelek...tapi my bum hurts. Hope tonite can sleep aaaaa.
 


Friday, August 24, 2007
  Andartu?

An article from local newspaper

Pelajar perempuan kuasai IPT, semakin ramai wanita andartu - from Utusan
Malaysia
http://www.utusan.com.my/utusan/content.asp?
y=2007&dt=0824&pub=Utusan_Malaysia&sec=Dalam_Negeri&pg=dn_05.htm


So, since takut ramai pompuan andartu kalau masuk Universiti, apa kata
kita buat macam zaman jahiliyah? Jangan bagi pompuan belajar. Letak
pompuan kat umah, jaga anak and laki. Lagi pun, memang tuh lah tempat
ponpuan kan? Di dapur dan si bilik tido.

Takpun, tangkap pompuan andartu nih ramai2, then bagi kawen dengan lelaki-
lelaki yang bermastautin kat Pusat Serenti. At least diorang dah kawen.
Peduli apa kalau jantan-jantan tuh tak reti nak jaga diri sendiri. Apatah
lagi anak bini. Lagipun pompuan2 nih semua kan berkerjaya, leh tanggung
anak dan biawak hidup tuh.

Atau, lagi bagus, tangkap pompuan-pompuan andartu nih, kita eksport ke
luar negara. Kan dah bagitau yang pompuan2 nih dah lebih ramai dari lelaki
Malaysia. So, meaningnyer, dah surplus. Kalau permintaan kurang dari
pengeluaran, kita eksport jer lah ke negara yang memerlukan. Dapat juga
keuntungan kepada negara.


Yang aku pelik, kenapa diorang tak buat kajian pasal apa pompuan2 nih
tanak kawen? Mungkin sebab tgk jantan-jantan tak senonoh? Tengok kawan2
diorang yang dah kawen, berkerjaya tapi still kena tanggung laki dan anak
jantan yang tanak kerja? Aku tengok ramai kawan2 aku terjebak dalam
kategori nih.

Atau, bapak2 yang konon buka bisnes, tapi tak pernah nak bersungguh-
sungguh membina bisnes tuh. Kena lah si ibu yang bertungkus-lumus carik
duit? Bergadai bergolok nak pastikan anak2 dapat makanan dan education?

Kenapa tak di kaji dan di cari jalan untuk kurangkan jantan2 yang melepak
di Felda2 sambil isap dadah dan gam? Atau asik keluar masuk Pusat Serenti?

Even skang, good guys are hard to find. Kalau jumpa, kena fight with tooth
and nails nak simpan. Ada plak pompuan, since terlampau susah nak jumpa
species jantan nih, siap sanggup rampas hak orang lain. Peduli apa kalau
jantan tuh dah ada kekasih, tunang atau bini. Seducing atau ilmu hitam kan
ada. Tambah kalau tau guy tuh dah ada commitment, lagi di kejar. Kekadang
tuh, siap leh berlakon jadik kawan sebab nak rampas the guy. Biasak lah.
Ramai dah terkena.

Sebab apa semua nih terjadi?

Senang jer...good guys are hard to find. To find a guy yang nak
commitment, sanggup stand by u susah and senang. Would not leave u masa u
recovering from child labour.

Ramai pompuan, lebih senang tak kawen daripada kena tinggal, abuse dan
malu tak tentu hala dengan perangai laki yang lebih suka kunyah daun ketum
dari menjaga anak sendiri. Atau rape his own daughter?? Masya Allah!

Kenapa kerajaan kita tak pulak salahkan lelaki dan cuba mencari jalan
untuk pastikan generasi lelaki2 kita mendapat pelajaran yang tinggi dan
mempunyai wawasan seperti generasi pompuan kita? Adakah sebab orang2 yang
membuat kajian ini juga adalah lelaki? Atau pompuan2 yang mempunyai laki
yang baik?

Lagi pun, peduli apa kalau kadar perceraian makin meningkat? As long as
they get married in the first place?

Kan..kan...

 


Wednesday, August 22, 2007
  Remembering me.

Ever look at a picture, and thinks, "Where is that? What is the occasion?"

I have, and the picture have me standing in front.

Scary? It is to me.

Everyone wants to be immortalized. No, not to live forever as a vampyre or
zombie. But to be remembered. But, what if you cannot remember you,
yourself?

Some things, I can remember clearly. Just like it happened yesterday. Some
things, nothing at all. What did happened last 2 weeks, during the
weekend? It would take me some minutes to remember it. And some of it
quite patchy.

Is it genetic? Is it lifestyles? I don't know.

But that is the actual purpose of this blog. For me to remember.

I always said to my friends, I have the memory of a goldfish...and they
always laugh.

Only I know, how this goldfish is scared shitless of waking one day, and
looking at myself from the reflection in the bowl, and thinking it is
someone else.

 


Tuesday, August 21, 2007
  Tired

Tired in my brain and body.

Byk keja + asik punggah barang. Tgk jap new room, lagik headache, mana nak
letak my stuffs yang berlambak tuh.

Haiya!!

Hopefully tadak la earthquake. Bukan mati kena hempap bangunan, but by my
bags. Dah tatau apa yang nak buang dah. Abis baju aku and my sisters aku
dah bagi orang. Tak cukup lemari aku, lemari orang pun aku tolong punggah
sekali. :D

Rasa cam nak susun beg2 tuh and buat jadik katil. Hehehe. Sib baik lain
sizes. Kalau idak, jadi betul.

Will have another tiring weekend. Kawan plak ajak dating. Nak
itut.....tapi kena sedar diri. My stuffs takkan reti berjalan sendiri.
Unless, dapat wand dari Mickey Mouse..Fantasia nyer. hehehe.


In my head.........krik...krikk....bunyi cengkerik.

In my ears - ntah, macam2 lagu.

 


Monday, August 20, 2007
  Editing

Lately, I cannot follow my normal way of blogging. That is, to write where
I go, my actual experiences and what I want to say (damn the consequences).

Kena arahan untuk dampen skets. Hehehe.

Anyway, I think ok lah, untuk menjaga keamanan negara.

Yeah, I know some of you bloggers would not agree with me. Malaysians
supposed to have the freedom to speak/write or whatever. But remember
this, if you live in a neighborhood, katalah apartment...then buka radio
kuat-kuat (lagu Def Leppard) tanpa hiraukan orang keliling. Yang suka the
band ok lah, yang tak suka? Siap panggil Block Supervisor lagik.

Samalah cam kat negara kita yang tersayang nih. Korang kutuk giler-giler,
cakap tak pandang kiri or kanan, orang lain yang tak sependapat ngan
korang marahlah.

Tapi aku tengok, orang Malaysia nih cepat melenting. Isu yang heavy, yang
ringan, Siti Nurhaliza...semua asik nak melenting, masuk paper, masuk TV.
Memanglah kalau orang kutuk bangsa, negara dan agama kita kena
pertahankan, Tapi, kan kita ada saluran yang formal untuk channel all
these dissatisfactions. Ierlah, aku tau channels yang berkenaan pun herot-
petot, tak telus...tapi slowly, kita boleh bina everything seperti yang
kita nakkan.

Seperti sungai yang mengalir, dia hakis tebing sikit-sikit. Kalau dia
terus runtuhkan tebing semua, mesti orang letak concrete, dah tak leh
teruskan kerja dia nak menghakis.

Kepada yang pegang kuasa, cuba-cubalah jangan selewengkan kuasa korang.
Tak sayang ker, kompem kat akhirat kena seksa. Ierlah, korang ingat akan
hidup selamanya.....but, remember this, even vampyres leh mati.

Kita nih hidup bermasyarakat, tambahan pulak, hanya ada satu sahaja
Malaysia yang tercinta. Kalau semua asik pentingkan diri sendiri, apa akan
jadik pada Malaysia?

Selamat menyambut Hari Kemerdekaan Malaysia yang ke 50.

 


Friday, August 17, 2007
 

Banyak plak aku tulis today.

Just nak masukkan this link.

http://www.utusan.com.my/utusan/content.asp?
y=2007&dt=0817&pub=Utusan_Malaysia&sec=Bicara_Agama&pg=ba_01.htm


Nihlah pasaraya yang aku slalu pergi on Sunday morning. Dekat gler ngan my
haus. Hehehe. Bangga kejap aku.

:)

 

  I Will Love You

This is one of the most haunting song that I had ever heard. And the most
difficult translation lyric to find.

I love it, even before I knew the meaning. And much more, later.


I Will Love You lyric.

The night slips upon the world
That falls asleep
And the moon will dress the sea and the city in silver
And I'll be missing you
Even more
You don't even know how much
I'll keep on believing
We are one soul you and me
And I'm gonna love you anyway, I know
Even if you are not with me
I will love you

I will carry you with me in the sun
In the dreams that I'll be dreaming
I will steal the colours of the morning
And a clear sky
Upon which I will paint your face
And I will smile
I'll keep on believing
We are one soul you and I
And I'm gonna love you anyway, I know
Even if you are not with me
I will carry you with me

Tonight I'm missing you even more than usual
You don't know how much
I continue to believe that
We are one soul you and I
And I'm gonna love you anyway, I know
Even if you are not with me
I will love you

Dah tukar dari Shut Up and Drive to I Will Love You.


Nak feeling tanpa gangguan this weekend.

P/S : I dedicate this song to MM, Pikachu and Ham-ham. Wish you all be
with me always.

 

 

Krispy Kreme doughnuts link. It is kosher, meaning halal lah. By Jews standard. Since Nabi Muhammad s.a.w pun cakap kita leh makan apa yang dimakan oleh Jews, so aku belasah jer lah. Tho, aku belasah makan dulu baru carik halal ker idak. Hampeh sungguh Rina.

http://www.krispykreme.com/

Thanx to K Mawar yang penah citer abt the doughnut and also family of my friend yang bawak balek untuk anak dia (tapi aku tumpang sekaki).


So dang cold today.


Tak sempat baca paper lagi nih. Tho, still dalam kepala otak semua orang yang slalu guna bus express......isu the bus yang tergolek on Monday. Since aku slalu gaks naik bus express nih, so aku rasa ngeri semacam ajer.

Tapi, aku tak puas hati si menteri tuh nak buat, accident skali, gantung the whole kampeni. Nih jenis tak pikir habis-habis lah. Kalau gantung, semua yang nak balek kampung and dah beli tiket, nak buat apa? Tadak pikir ka? Tak pasal2, orang semua marah. Dah tak pasal-pasal cadangan tuh akan dibatalkan.

Kalau aku, aku buat saman giler-giler. Skali accident, kena bayar gomen rm100,000. Then kena bayar pampasan kepada family. Sorang mati, kena bayar to the family kurang-kurang RM20,000 -RM100,000. Bergantung kepada samada dia kena support family or idak.

Aku rasa, kalau buat camtuh, kurang skets kot accident. Bayangkan jer lah, satu bus leh muat 27 orang. Katalah kena bayar minimum, so RM20,000x27=RM540,000. Tak termasuk yang kena bayar gomen lagik. Tuh kalau first accident. Accident kedua, ketiga dan seterusnya, tambah rm100,000 setiap kali kena bayar to the gomen.

Tak termasuk mak bapak yang ada anak jantan yang tak reti kerja tetiba jer start suruh anak dia naik bus express. Yer lah, daripada tanggung biawak idup, kalau mati, leh dapat RM20,000 (paling kurang). Kalau cakap ajer dia kerja and terpaksa tanggung family, dapat gaks dalam RM100,000. Ok aper. Win-win situation.

Jangan pulak since lepas nih, kampeni bus amik insuran yang tinggi untuk protect penumpang and the fees are transferred to us. Orang lain yang tak bertanggungjawab, orang lain yang kena pay for it.


Hampeh laaaaaaaaaaa.



Shut up and drive in my head. U know the lady lah. Mesti the hot babe, Rihanna. Long legs, very long legs.
 


Thursday, August 16, 2007
 

Aku baca online paper hari nih, tergelak jap ngan satu article nih,

Syiling Satu Sen Masih Sah Diperlakukan - Utusan Malaysia.


Aku slalu nampak syiling 1 sen nih di atas dan tepi jalan. Kekadang aku kutip, kekadang aku biarkan ajer untuk orang lain kutip. Tapi usually, kalau aku tak kutip, syiling tuh akan berada di situ untuk berhari-hari.

Aku terpikir gaks, banyaknyer duit diorang...sampai leh buang tepi jalan. Bagi aku, syiling satu sen pun banyak gunanyer. Nak bayar kfc, mcd, bil-bil yang asik nak masuk dalam letter box aku.

Cikgu aku pernah kata, "Nak tengok inflasi atau tidak di sesuatu negara itu...tengoklah tepi jalan. Kalau ramai orang buang ajer denominasi duit yang rendah, then inflasi lah tuh".

Tuh tak termasuk orang yang kumpul duit 1 sen nih dalam balang/bekas. Aku slalu nampak, samada di opis atau rumah orang...ada ajer balang tuh. Aku penah tanya, tak pakai ker duit tuh? Kebanyakan cakap tak pakai, simpan ajer. Pelik aku. Duit tuh!!!

Aku berani potong kacang bendi (ladyfinger) yang kalau duit yang disimpan itu adalah duit syiling 50 sen, pasti balang tersebut tidak akan penuh, suku pun tak sempat.

Experience aku - Ada sekali tuh, aku tak cukup duit kecik. Hanya ada duit posen-posen, duit 5 sen dan duit satu sen yang cukup-cukup bila dikumpulkan jadik singgit. Aku pegi kat Komuter Station X dan bagi duit tuh, nak beli tiket lah....then aku kena marah. Dia cakap duit satu sen tuh tak diterima. Hangin lah aku. Sebab PM and Bank Negara kata masih pakai....Apahal nih?? Aku pun cakap, "Encik, naper tak diterima? Kan ker kerajaan Malaysia masih pakai? Denominasi paling rendah pun duit jugak". Dengan hanginnya, dia terpaksa la amik. Siap sound kat aku,"Lain kali sediakan duit yang besar skets."

Another experience - Aku nak kena naik bus(nih dah lama around 4-5 years past), korek semua poket...dapat lah cukup-cukup. Tapi masalah nyer, ada lah dalam 70 sen worth of money, duit denominasi 5 sen. Bus sampai, aku pun naik dan masukkan dalam tabung tuh. Keting-ketang-kelang. Si bus driver tuh tengok dua kali, siap jeling kat aku 4-5 kali. Terkumat-kumit mulut dia nyumpah aku. Sebab aku buat selamba rock sua tangan minta tiket, dia bagi lah jugak tiket tuh. Tapi kalau dia tuh Medusa, konpem aku dah jadik batu.

Nih lah masalah rakyat Malaysia, duit kecik tak dipandang langsung. Apa salah duit syiling 1 sen tuh, aku pun tak tau. Cuba fikir, kalau tak cukup 1 sen, korang bolehkah beli burger McD? Atau frapuccino dari Starbucks? Secret Recipe? Famous Amos?? Lain lah kalau pegi lepak kat Jusco....

Kepada rakyat Malaysia, aku harap...ubahlah pandangan anda yang suka membazir tuh. Daripada buang ajer duit syiling 1 sen (dan skang aku dah start nampak duit syiling 5 sen atas jalan), baik bagi kat aku. Kumpul dalam 1 balang, then contact aku. Most of you tau kat mana nak carik aku. Kalau tak tau, tinggalkan mesej dalam tag bod sebelah nih.

Harapan aku baik, untuk mengambil sebagai anak angkat duit-duit yang terbiar ini. Maka dengan itu, aku perlukan sokongan korang.
 


Tuesday, August 14, 2007
 

Banyak isu ragut, pecah rumah, rape dalam TV and newspaper. Tapi, somehow,
masyarakat buat seolah-olah takder apa-apa yang berlaku pun. Yang kes
least week kalau tak silap, a number of teenagers rape pompuan umur 30++
tuh. Siap leh jatuhkan motor and heret to be raped.

Just start to wonder, where did our education and sociology goes wrong.

Kes budak sekolah cekik cikgu sampai cikgu traumatized and minta tukar
sekolah pun ada. Sangat2 lah tak hormat cikgu. Yang bestnya, si bapak
masuk belah anak pulak tuh. Come on lah, takkan cikgu pompuan tuh cekak
tangan, si murid yang waaaaaayy bigger leh terkejut and mencekik cikgu
kot??!!

Kerajaan pulak, jatuhkan jer hukuman yang lebih keras. Kalau dia ragut
then mangsa jatuh and terheret sampai mati, ikat badan si peragut tengah
panas and bagi burung gagak makan hidup2. Kat Malaysia kan banyak gagak.

Bagi yang suka rape orang tuh, hantar dia ke penjara US. Biar dia plak
kena rape. Takkan US tanak buat kerjasama. Si Bush kan ker suka penjara
dia penuh ngan rakyat asing.

Nih, bagi penjara buat setahun dua ajer. Orang jahat nih, leh masuk
penjara, makin gemuk sebab makan free. Bila keluar, buat balek. Aper hal??
Duit tax kita jugak yang bagi gemuk manusia-manusia durjana nih.

Untuk bebudak yang keras sangat dan tak leh lentur lagik, hantar diorang
jadik buruh kasar. Kot nyer kurang skets masa diorng nak buat jahat. Lagi
plak, kita leh kurang kan import buruh asing...so ekonomi kita pun
terjamin.

Tolonglah, kepada mak bapak yang asik percaya bulat2 cakap anak
tuh...tolonglah selidik dulu. Asik percaya budak tuh cam malaikat, padahal
setannyer....setan pun takut.

Kepada kerajaan, kalau disabitkan kesalahan tuh, jangan lah dikurangkan
denda and penjara tuh. Ingat, dia sekoq buat hal, ramai orang yang
terseksa. Kalau tak disabitkan lagik, jangan plak polis terima rasuah nak
kuburkan bukti. Bila si setan tuh keluar, silap2 anak bini polis pun kena
kaut. Baru nak sedar diri...


Dunia makin mental.


Love the new videoclip from Will.I.Am - I Got It From My Mama. Cute, funny
and loads of beautiful girls.

In my head, Beautiful Girls - Sean Kingston. Unique voice and very cute
lyrics. Asik dalam paler, They'll have you suicidal, suicidal,When they
say its over .

 


Monday, August 13, 2007
 

Cold....Brrrrr....Walaupun panas di luar, sini sejuk cam atas glacier.

Last weekend, bermanja-manja with my loved ones. Tambahan plak, migrain and selsema the whole weekend. Nak jenjalan sangat pun dah tak daya.

Ngantuks la pulak. Recuperating lagik nih.



A question to ponder before I go, since everyone agrees that the climate is changing dramatically due to the greenhouse effect. What are we doing to do about it?

As of now, aku tak nampak orang buat aper2 pun. Except, coping with the tragedies.

:(
 


Monday, August 06, 2007
 

Last nite went back to the shop where I left my blue water bottle, tutup
lah pulak. Aiyaaa....

A very tiring weekend. :)

Hanim berjaya kembali ke rumah dari Johor. Hehehe. Nasib baik...aku takut
sesat ajer. Bukan leh percaya sangat budak tuh.

In my head : Hey there Delilah by Plain White T's. Dah stuck dalam otak.
The melody is simple but sweet. Gitar ajer...

In my ears : Ntah aper-aper.

 


Friday, August 03, 2007
 

Rasa cam nak nyanyi lagu 'Heigh, Ho' cam dalam citer Snow White.

Thank God, it's Friday.

Banyak menda aku kena buat this weekend, tak tau lah sempat or idak aku nak buat semuanya. Perasan sangat, lepas tukar tempat kerja nih, schedule aku for weekend penuh semedang. Huarrghhh....one weekend nih, aku nak kansel semua and just relax. Hmm..wishful thinking jer lah.

Anyway, makin aku kena makan oat...makin la aku terasa nak makan roti canai and nasik lemak. Hampeh sungguh. Most of my oats are eaten with my customized milk. Some with fruits. Fruits kegemaran aku adalah mempelam (muda or masak) and strawberries. Pisang, aku tak penah try lagik. Durian with oat.....pun tak penah try lagik. Betik with oat, tastes funny.

Kena start menjaga kesihatan diri sendiri. Kalau sakit, saper susah? Takkan nak harapkan dokter datang umah, kalau dokter haiwan, lain lah. hehehe.

Ingat dulu kecik-kecik, cita-cita aku nak jadi kuda. Bolehlah kot dokter datang carik aku kat umah. Gila aper nak bawak kuda sakit naik bus pegi jumpa dokter?

Teringat dulu masa pegi Paya Indah, kawan aku tengah mengayat amoi lawa jaga bicycle shed...aku plak sudah ternampak horse shed. kah kah kah...kena tinggal. Mana leh lawan bicycle ngan kuda...amoi lawa pun aku dah tak kisah.


Dah melalut dah nih. Sambung keja jap.


Listening to : Belinda Carlisle & Enrique.
 


Thursday, August 02, 2007
 

Malaysia is going to celebrate 50 years of independence this year.

Merdeka! Merdeka!! Merdeka!!!


But sad to say, many people are still so hang up about racism.

Apa laaaa.


I know a lot of Chinese and Indian friends and neighbours that had stood by us all these time. Also quite a number of Sarawakian and Sabahan that are very true to their friendship. (Not forgotten some very hot Iban and Dayak guys. No wonder la that semester I suddenly gain many new lady friends. But, being very cheeky...sajer jer aku tanya kat diorang sedap ker idak biawak. Kah kah kah...pucat muka girls tuh. Jawapannya? Sedap, taste like chicken!!)

The thing is, for us to put our feel of racial superiority aside and just be honest in our dealings with friends/neighbours. Tolerate our differences and quirkiness. Besides, the differences are what made us unique....made Malaysia unique.

Even during our Prophet Mohammad's time, he had practised toleration towards other race and religions.

This is our only planet, if we ourselves cannot exist in harmony side by side....who else can?

Being a lady that have various races DNA and living in Penang, I have a very high tolerance level to other races. I went to Thaipusam festival, attend the Chingays, lepaks to see the Chinese Opera during the Hungry Ghost festival, watch the long boat race, main mercun during CNY and Deepavali, kena kejar by a dog during house to house Raya Puasa's money gathering activities, etc.

Hey, they are practically my family. On my mum's, pa's and grandparent's side.


I love them.


Why can't you?
 


Wednesday, August 01, 2007
 

I know what to put in my 'new' (yet to have) car. A GPS tracker thingamajig. Betul ka nama tuh? Tak pedulik. Nak satu.

Semalam a fren showed me how it functions. For a gal that can get lost in Masjid Jamek area (countless times, even after 7 years in KL), the gadget is a godsend. Very impressive. Can recalculate jalan and got voice instructions too!!!

Waaa....dahsyat wooo.

Actually, dah lama kekawan aku suruh belikan satu. Apa taknyer, leh sesat kat Riverside, Singapore....even tho I was holding a map. Hehehe....what to do...Nasib baik aku bukan dilahirkan sebagai burung yang kena buat migration every year. Kalu idak, the rest migrate ke Canada, aku sampai ke Antartika.

Now, my life got a purpose!

Yeah, dapatkan lesen, dapatkan keta, dapatkan GPS thingamajig. Then sebab harga minyak makin naik, keta and GPS tinggal kat umah....naik bus.


Kah kah kah


Thus, is life.


In my ear : It must have been love - Roxette.
 












ARCHIVES

September 2003

October 2003

November 2003

January 2004

February 2004

March 2004

April 2004

May 2004

July 2004

August 2004

November 2004

December 2004

January 2005

March 2005

April 2005

May 2005

June 2005

July 2005

November 2005

December 2005

January 2006

February 2006

March 2006

April 2006

May 2006

June 2006

July 2006

August 2006

September 2006

October 2006

November 2006

December 2006

January 2007

February 2007

March 2007

April 2007

May 2007

June 2007

July 2007

August 2007

September 2007

October 2007

November 2007

December 2007

January 2008

February 2008

March 2008

April 2008

May 2008

June 2008

July 2008

August 2008

September 2008

October 2008

November 2008

December 2008

January 2009

February 2009

March 2009

April 2009

May 2009

June 2009

July 2009

August 2009

September 2009

October 2009

November 2009

December 2009

January 2010

February 2010

March 2010

April 2010

May 2010

June 2010

July 2010

August 2010

September 2010

October 2010

November 2010

December 2010

January 2011

February 2011

March 2011

April 2011

May 2011

June 2011

July 2011

August 2011

September 2011

October 2011

November 2011

December 2011

January 2012

February 2012

March 2012

April 2012

May 2012

June 2012

July 2012

August 2012

September 2012

October 2012

November 2012

December 2012

January 2013

February 2013

April 2013

May 2013

June 2013

July 2013

August 2013

September 2013

October 2013

November 2013

December 2013

January 2014

February 2014

March 2014

April 2014

May 2014

June 2014

July 2014

August 2014

September 2014

October 2014

November 2014

December 2014

January 2015

February 2015

March 2015

April 2015

May 2015

June 2015

July 2015

August 2015

September 2015

October 2015

November 2015

December 2015

January 2016

February 2016

March 2016

April 2016

June 2016

July 2016

August 2016

September 2016

October 2016

November 2016

December 2016

January 2017

February 2017

March 2017

April 2017

May 2017


The race of man shall perish, but the eyes
Of trilobytes eternal in stone,
And seem to stare about in mild surprise
At changes greater than they have yet known.
- T.A. Conrad


To see a world in a grain of sand,
And a heaven in a wild flower,
Hold infinity in the palm of your hand,
And eternity in an hour.
- William Blake,
excerp from Auguries of Innocence.

Powered by Blogger


Disclaimer : All the information here is my own. This is my own blog, design and written by me. If you don't like whatever I written here can just go to Diablo's hell. Any feelings bruised or hurt is your own responsibility.